MALMEZELER
4 Ad. büyük boy patates
3 Ad. orta boy pancar
1 Ad. havuç
1 Ad. kabak
200 Gr. süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
dere otu
Yapılışı:
Patatesleri ve pancarları ayrı tencerelerde kaynatalım. 4 Patates ve 2 pancar soğuduktan sonra rendeleyelim tuzu ve baharatlarını da katıp yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
İç malzemesi :
Kabak, havuç ve pancarı rendeleyelim, yoğurt ve tuzunu katıp bir kenarda bekletelim.
Buzdolabında beklettiğimiz patates ve pancarı alalım. Küçük portakal büyüklüğünde parçalar alıp ortasını açalım. içine hazırladığımız yoğurtlu karışımdan koyalım. Üzerine dereotu ile süsleyip servis tabağına alalım.
Afiyet olsun..
ellerinize sağlık ...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ....
YanıtlaSil