26 Aralık 2013 Perşembe

PEYNİRLİ PATLICAN


 
MALZEMELER
 
500 Gr. patlıcan
200 Gr. beyaz peynir.
bir kaç dal dere otu.
1-2 diş sarımsak
1 yumurta beyazı
 1 su bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
 
Önce patlıcanları 3 parmak genişliğinde keselim. Daha sonra tekrar ortadan ikiye kesiyoruz ama alt kısmını kesmiyoruz. Tuzlu ve sirkeli suda acısı çıkana kadar yarım saat kadar bekletiyoruz. Suyunu süzüp kağıt havluyla kuruladıktan sonra sıvıyağda kızartıyoruz.
 
Beyaz peynirimizi rendeliyoruz. İçine sarımsağı, yumurtayı, dereotunu katıp yoğuruyoruz. Patlıcanların içine ve üzerine peynirlerden koyup, 170 derece fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra servis tabağına alıyoruz.
 
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder