6 Ocak 2014 Pazartesi

BOHÇA BÖREĞİ


MALZEMELER
 
Krep malzemesi:
 
3 yumurta
3 su bardağı süt
2 su bardağı un 
 
İç malzemesi:
 
400 Gr. dana kuşbaşı
1 Orta boy patates
1 Havuç
1 Adet soğan
2-3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Maydanoz sapları
 
 
Önce krepleri pişirelim bir kenarda bekletelim. İç malzememizi hazırlayalım. Soğanı minik minik doğrayalım yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Sarımsakları da ilave edelim. Dana kuşbaşını ilave edelim. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
 
Diğer tarafta zar büyüklüğünde doğradığımız patates ve havucu kızartalım. Pişmiş etlerimizi ve bezelyelerimizi  ilave edelim.
Kreplerin ortasına 1,5 yemek kaşığı harcımızdan koyalım. Bohça gibi büzelim. Maydanoz saplarını 4-5 dakika sıcak suda bekletelim. Büzdüğümüz bohçaları maydanoz sapları ile bağlayalım.
 
Afiyet olsun.

1 yorum: