1 Aralık 2013 Pazar

TAHİNLİ KEK


 
MALZEMELER
 
3 Yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı tahin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
 
Yapılışı;
 
Önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, tahin, un ve kabartma tozu, vanilyayı da katıp iyicene karıştırıyoruz.
 
Borcama kekimizi döküyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı tahin, 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştırıp gezdiriyoruz. 170 derece fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz. 10 dakika 160 derece fırında pişirip fırından çıkartıyoruz. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet olsun..
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder