7 Aralık 2013 Cumartesi

LİMONLU CUP CAKE




 
MALZEMELER
 
Kek için:
3 Yumurta
125 gr tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1/2 limon suyu
2 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 
Kreması için:
 
2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
80 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı kakao
 
Yapılışı:
 
3 yumurta ve şekeri kabarıncaya kadar iyice çırpın. Oda sıcaklığında olan tereyağı ve sütü ilave edip karıştırmaya devam edelim. Limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ilave edelim. Elenmiş unumuzu, kabartma tozunu, vanilyayı da katıp güzelce karıştıralım. Cup cake kapsüllerinin içine yarısına kadar kaşık yardımıyla hamurumuzu alalım. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Piştiğini kontrol etmek için kürdan kullanalım.
 
Kremanın yapılışı:
 
80 gr. bitter çikolatayı benmari usulü eritelim. Diğer tarafta 2 su bardağı soğuk süt ve krem şantiyi yoğunlaşıncaya kadar çırpalım. Erimiş olan bitter çikolatayı yavaş yavaş krem şantinin içine katarak karıştırmaya devam edelim. 3 kaşık kakaoyu da ilave ederek. Buzdolabında 1 saat kadar bekletelim.
 
Fırından çıkarttığımız cup cake'lerimiz soğuduktan sonra üzerine krema torbası yardımıyla kremamızı sıkalım. Ben daha önceden şeker hamurundan hazırladığım yıldızları süsleme için kullandım. 
 
Afiyet olsun..
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder