MALZEMELER
3 1/4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya
250 gr bal kabağı
1/2 su bardağı süt
65 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Kabağı küp küp doğrayın küçük bir tencereye alın. Yarım su bardağı su ilave edip orta hararetli ocak üzerinde 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık olunca kabakları çatalla iyice ezip püre haline getirin.
Unu, tuzu, kuru mayayı,tarçını, ve şekeri geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki sütü, tereyağını ve kabak püresini karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğurun. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kapta 2 saat oda sıcaklığında bekletin. Hamuru mutfak tezgahının üzerine alıp iki eşit parçaya ayırarak 2-3 dakika daha yoğurun. Parçaları düzgün beze haline getirip iyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 1saat daha kabarması için bekletin. Çöreklerin üzerine su sürüp biraz toz şeker serpin, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder