MALZEMELER
2 Su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı kısırlık bulgur
5 su bardağı su
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 demet maydanoz
2 adet limon suyu
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
2 Tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Mercimekler suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ocağı kapattıktan sonra bulgur ilave edilir ve tencerenin ağzı kapatılır. Diğer tarafta 2 adet kuru soğan rendelenir. Sıvı yağda yumuşayıncaya kadar pişirilir. Biber ve domates salçası da ilave edildikten sonra bulgurların içine alınır. Limon suyu, karabiber, pul biber ve tuz ilave edilir. Tüm malzeme iyice yoğrulduktan sonra şekil verilip servis tabağına alınır. Arzuya göre yanına kıvırcıkta konulabilir.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder