22 Aralık 2013 Pazar

KARALAHANA SARMASI



MALZEMELER

3 Demet karalahana
1 Adet kuru soğan
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber

                                                 
Yapılışı:

Yıkadığımız lahanaları kaynar suda 1 dakika kadar haşlayalım. Tencereye zeytinyağını alarak soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edelim. 1bardak su ekleyip hafif suyunu çekene kadar pişirelim. Tuzunu, pul biberini de ilave edelim. Lahanaların içine hazırladığımız içten koyarak sarıyoruz. Sarmaları tencereye dizmeden önce dibine 2-3 adet lahana döşeyelim. Dizdiğimiz sarmaların üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve üzerine 1 parmak aşacak şekilde su dökelim. Üzerine bir tabak kapatın, kısık ateşte pişirelim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder