20 Aralık 2013 Cuma

HAVUÇ RULO SALATA


HAVUÇLU RULO SALATA

MALZEMELER
3 Yumurta
3 Ad. Orta boy havuç
1 Küçük soğan
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı un
Tuz

ÜZERİNE
1 Kase süzme yoğurt
1 Diş sarımsak
Yarım kase küçük doğranmış maydanoz

Yapılışı.
Soğanı ince ince doğrayarak zeytinyağı ile birlikte tavada kavurun. İnce rendelenmiş havuçları da ekleyip havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu da atıp karıştırın ve altını kapatıp soğutun.
Yumurtaların akını da sarısını ayırarak ayrı ayrı karıştırma kaplarına alın. Yumurtanın akını mikserle 3-4 dakika kar haline gelene kadar çırpın.
Yumurtanın sarılarını mikserle 2-3 dakika çırpın ve soğumuş havucu ilave edip karıştırın. Unu da ilave ederek karıştırın ve bu karışıma çırpılmış yumurta akından bir kaşık alıp karıştırarak seyreltin. Bir iki kaşık daha ilave edin ve tekrar karıştırın. Kalan yumurta akını da karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün ve üzerini düzeltin. Yumurta aklarının çok iyi çırpılması ve yumurta sarılı karışımla birleştirirken çok fazla karıştırılıp söndürülmemesi bu tarafın en önemli noktası. Bu nedenle yumurta aklarını birkaç seferde karışıma ekliyoruz ki çok fazla sönmesin.
Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına koyun ve yaklaşık 20 dakika pişirin çok fazla pişirip kurutmayın. Eğer hamur ağıttan ayrılıyorsa fırından çıkarın. Fırından çıkardıktan sonar  1 dakika bekleyin ve kağıdı ile birlikte yavaşça sararak rulo yapın. Çok sıkı sarmayın. Bu şekilde 10 dakika beklettikten sonar ruloyu açın ve kağıdından ayırın. Üzerine ezilmiş sarımsakla karıştırılmış yoğurdu sürün ve doğranmış maydanozları serpin şimdi tekrar rulo yapın. 2-3 saat buzdolabında bekletin ve dilimleyerek servis yapın.


Afiyet olsunn.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder