22 Aralık 2013 Pazar

MERCİMEKLİ NOHUTLU ISPANAK KÖKÜ (G.ANTEP)


MALZEMELER
 
200 Gr. Ispanak kökü
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı haşlanmış mercimek
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı limon suyu
tuz
 
Yapılışı:
 
Soğanı sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun. Doğranmış havuç ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçaları ekleyip bir kaç dakika daha kavuralım. Haşlanmış nohut ve yeşil mercimeği ekledikten sonra, ıspanak kökünü, sıcak suyu, tuzu ve limon suyunu ekleyip tencerenin  kapağı kapatıp 15-20 dakika pişirelim.
 
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder