MALZEMELER
30 Adet kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
1 Adet kuru soğan
100 Gr kuş üzümü
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı yenibahar
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 Su bardağı su
Yapılışı:
Soğanlar doğranır, sıvı yağın yarısını ilave ederek pembeleşinceye kadar kavrulur. Yıkanmış pirinçler ilave edilir. Kuş üzümü ılık suda bekletilerek yumuşaması sağlanır. Kuş üzümü ve baharatlar ve tuz ilave edilerek karıştırılır. 1 su bardağı soğuk su ilave edilerek. diri kalacak şekilde pişirilir. İç pilav soğuduktan sonra maydanozlar ince kıyılarak ilave edilir. Kabak çiçeklerinin sap ve tohum kısmı kopartılarak, çay kaşığı ile içleri doldurularak çiçekler kapatılır. Tüm çiçeklerin içlerini doldurduktan sonra kalan sıvı yağ ve 1 su bardağı su katılarak kısık ateşte 10 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder