17 Aralık 2013 Salı

BAMYA ÇORBASI (Konya yöresinden)




MALZEMELER

½  su bardağı kuru çiçek bamya 25 gr.
½ limon dilimlenmiş
3 su bardağı su bamyaları haşlamak için 
1 su bardağı koyun eti bamyaların büyüklüğünde doğranmış
1 yemek kaşığı tereyağı
2 soğan çok ince kıyılmış
1 yemek kaşığı domates salçası
5 su bardağı et suyu veya su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı limon suyu 
 
Yapılışı

Bamyaları tüylerinin dökülmesi için kalburda veya bez arasında yıkanır. Üç dört limon dilimi konulmuş suyla (limon sünmemesini sağlar) yarı haşlayıp, iplerini çıkar. Tencereye et konulu kapağı kapatılır. Et suyu çekinceye kadar arada bir karıştırarak kavurulur. Tereyağını, soğanları ilave edilir, soğanlar sararıncaya kadar kavurulur. Salça ilave edildikten sonra suyunu ilave edip kapağını kapatalım.  Etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dakika kaynatılır, bu arada tuzu atılır. Suyu azalmışsa 5 su bardağına tamamlanır. Haşlanmış bamyaları, limon ilave edilir, kaynamaya başlayınca ocak hafif ateşe alınır,  bamyalar yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika kadar pişir.

 Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder