MALZEMELER
Yarım kg barbunya
1 havuç
1 patates
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı:
Barbunyaları bir taşım kaynattıktan sonra suyunu süzün. Tencereye yağı, soğanı, sarımsağı koyup kavuralım. Salçayı ilave edelim. Daha sonra küp küp doğradığımız havuçları alalım. Hepsini kavurduktan sonra üzerine barbunyayı alalım. Tuzu, şekeri ilave edip üzerine yeteri kadar su ilave edip pişirelim. En son küp şeklinde doğradığımız patatesleri ilave edelim. Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir gün dinlendirin.
En son üstünü maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder