15 Kasım 2013 Cuma
HAMSİLİ PİLAV
MALZEMELER:
1 kg hamsi
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
2 tane kuru soğan
tuz karabiber pulbiber
maydonoz kuş üzümü kuru nane
YAPILIŞI:
Soğanları doğrayıp sıvı yağda bir güzel pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkanmış bulguru ve pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun üzerine sıcak su ekleyip çok az diri kalacak şekilde pişirin. pilavın altını kapattıktan sonra maydanozu, kuru naneyi, pul biberi, karabiberi ve kuş üzümünü katıp karıştırıp iç pilavı bir kenarda bekletin. Hamsileri kılçıklarını da çıkararak ayıklayın, yıkadıktan sonra bir kabın içerisine mısır ununu koyup hamsileri bir güzel bulayın.. yağlanmış tavanın içerisine ilk önce tabanına daha sonra kenarlarına döşeyin. pişirdiğiniz iç pilavı balıkların üzerine güzelce yayın daha sonra mısır ununa buladığınız balıklarla pilavın üzerini bir güzel kaplayın.. orta ateşte ilk önce alt kısmını daha sonra bir kapak yardımıyla ters çevirip üzerini kızartın..
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder