16 Kasım 2013 Cumartesi

CEVİZLİ BAKLAVA









 
MALZEMELER

1 Su bardağı süt veya yoğurt
1 su bardağından 1 parmak az sıvıyağ
alabildiğince un
5 yumurta (3 tanesinin akını ayırıyoruz)
500 gr ceviz
600 gr tereyağı
1 paket vanilya
1-2 damla limon suyu


Şerbeti için:

1 kg 250 gr toz şeker
750 mlt. su
2-3 damla limon suyu
yarım limon kabuğu

Önce şerbetini kaynatıyoruz. Soğuması için bir kenarda bekletiyoruz. Limon kabuğunu güzel aroma versin diye koyuyorum ben.

Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamına gelinceye kadar hamura un katıp yoğuruyoruz.  Yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.

Dinlenmiş hamuru 4'e bölüyoruz. Her bir hamuru 14 taneye bölüyoruz. Aralarına nişasta serperek  fazla büyütmeden açıyoruz. Diğerlerini de aynı şekilde yaptıktan sonra tepsi büyüklüğüne göre tekrar açmaya başlıyoruz. Her bir gurubun arasına cevizi serpiyoruz. En üst katını koyduktan sonra baklavamızı kesiyoruz. Erittiğimiz tereyağını baklavanın üstüne güzelce gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırına baklavayı veriyoruz. 1 saat altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırın derecesi (150-200) derece arasında ayarlamayı unutmayın.

Fırından çıkan sıcak baklavanın üstüne soğumuş şerbeti döküp dinlenmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder