13 Kasım 2013 Çarşamba

TENCERE KEBABI



MALZEMELER:

3 Patlıcan
250 gr orta yağlı kıyma
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 domates
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber, tuz

Yapılışı;
Soğanlar rondodan geçirilir, 1 domates rendelenir, kıymaya katılır. Tuz, karabiber, isot ilave edilip iyicene yoğrulur. Patlıcanlar, birer parmak aralıkla verev kesilir ama alt kısmı kesilmeyecek. Hazırladığımız kıyma harcından aralara yerleştirilip, tencereye alınır, üzerine 1 yemek kaşığı salça, 2 su bardağı su, tuz ve 1 rendelenmiş domates ve sıvı yağı karıştırıp, patlıcanların üzerine gezdiriyoruz. Kısık ateşte patlıcanlar pişene kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder