MALZEMELER
Hamuru için:
1/2 bardak sıvı yağ
1/2 bardak yoğurt
alabildiğince un
1 yumurta
1 küçük paket yaş maya, tuz
İç malzeme:
150 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 domates
1 çay kaşığı karabiber
Üstüne:
1/2 kase yoğurt
1/2 kase sıvı yağ
1 yumurta
çörek otu
Yapılışı:
Maya, ılık su ve 1 tatlı kaşığı şeker ile mayalandırılıp kabartılır. Hamur yoğurma kabına, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, maya ilave edilir. Alabildiğince un katıp kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Üzeri örtülerek mayalanması için bekletilir.
İç malzemesi için soğan rondodan geçirilir, domatesler küçük küçük doğranıp, kıymaya karıştırılır. Tuz ve karabiber ilave edilir.
Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parça alınıp avuç içinde yuvarlanır yassılaştırılır. Hazırladığımız çiğ içten ortalarına konulup, ağzı kapatılıp tepsiye ters konulur. Bütün bezeler aralıksız yan yana dizilir.
Üzerine yağ, yumurta, yoğurt iyicene çırpılır. Tepsinin üzerine dökülür. , önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü pembe oluncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder