9 Kasım 2013 Cumartesi






MALZEMELER

1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 Adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
2-3 domates
2 adet çarliston domates
1 kırmızı biber
1,5 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
Önce soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Sarımsakları da ilave ediyoruz. Sonra yeşil ve kırmızı biberi katarak kavurmaya devam ediyoruz. Rendelenmiş domates ve salçayı ilave ettikten sonra bulguru katıp iyicene karıştırıyoruz. Tereyağını da ilave ettikten sonra 3 su bardağı sıcak su katıp tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz.

Afiyet olsun..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder