16 Kasım 2013 Cumartesi

KREP


 
MALZEMELER
 
2 adet yumurta (isteğe bağlı olarak yumurta sayısını arttırabilirsiniz ancak öğün anlamında 2 adet  yumurta yeterli olacaktır ve 4 kişilik  için ideal seçimdir)
1,5 su bardağı un (daha koyu bir kıvam için 2 bardak un da kullanabilirsiniz zaten krep yapımından sonra malzeme seçimlerinde ve miktarlarında daha profesyonel hale geleceksiniz)
1 su bardağı su
Yarım su bardağı yağlı süt
1 çay kaşığı tuz
Margarin yağ
Krep tavası
 
 
 
Yapılışı:
 
Un, süt ve su bir kapta iyice çırpılır ve hiçbir şekilde topak kalmaması gerekir. Yumurtayı da ilave ederek çırpma işlemine bir süre daha devam edin. Akıcı bir kıvama ulaşması için bekleyin ve çırpma işlemini kek hamurundan daha akıcı bir kıvama ulaştığınız anda sonlandırın.
 
Bu sırada teflon ya da krep tavasında 1 çay kaşığı margarini eriterek karıştırın, bu sırada ateşi biraz daha yükseltin ve iyice kızgın hale geldiğinde 1 kepçe  ilave edin. İşte bu dakikadan sonra biraz da el becerisi ve zamanlama ön plana çıkıyor, krepin altını üstünü en iyi şekilde ve ideal derecede pişirmeniz gerekiyor. Bunun için krepi havaya atarak çevirmeniz gerekmez ancak bu profesyonel hareketler sizin de hoşunuza gidecektir. Krepin önü ve arkası iyice piştikten sonra sunum için hazırlayabilirsiniz. Krepin pişme süresi yoktur bunu sizin gözlemlemeniz gerekiyor ve hafif yanıklık ya da siyah kabarcıklar krepin piştiğinin göstergesidir. Az pişirirseniz yumurtanın kokusu sizleri rahatsız edebilir bu yüzden pişirme konusunda biraz daha dikkatli davranmalısınız.
 
Pişen kreplerinizi çeşitli şekillerde sunum yapabilirsiniz. İçlerine de istediğinizi koyabilirsiniz.
 
Afiyet olsun...
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder