17 Kasım 2013 Pazar

BOHÇA KEBABI



MALZEMELER
500 Gr tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
2 orta boy patates (küp şeklinde doğranmış ve haşlanmış)
250 gr haşlanmış bezelye
1 adet biber
1 havuç
tuz, karabiber, kırmızı toz biber
 
Krep için,
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
yağ
 
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
tuz, karabiber
 
Yapılışı:
İlk olarak krepleri hazırlayın.
 
Geniş bir tavayı ocağa koyup, kızdırın. Üzerine tavuk göğsünü  koyun. Suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Daha sonra doğranmış soğanı, biberi ekleyip, 7-8 dakika pişirin. Son olarak havuç, bezelye ve patatesi ekleyip,  tuz ve baharatları koyun. 1-2 dakika daha pişirip, ocaktan alın.
 
Beşamel sosu için;
Küçük bir tencereye tereyağını koyup, eritin. Üzerine unu ekleyip, 2 dakika kadar kavurun. Daha sonra sütü azar azar döküp, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Bir taşım kaynatın. Kısık ateşte 2-3 dakika pişirin (Koyu bir kıvam alana kadar pişirin). Tuz ve karabiberini de ekleyin. Daha sonra ocaktan alın.
 
Diğer yandan kreplerden birini yuvarlak bir kasenin içine serin. Krepin orta kısmına 2-3 yemek kaşığı kadar iç harçtan koyun. Krepin kenarlarını ortaya doğru toplayıp, harcın üzerini kapatın.
Bohça kebaplarını yağlanmış fırın tepsisine dizin. Her birinin üzerlerine hazırladığınız beşamel sostan 2 yemek kaşığı kadar dökün. Son olarak her bohçanın üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri  koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Üzerleri kızarana kadar pişirin.
Hazırladığınız bohça kebabını sıcak olarak servis edebilirsiniz.
 
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder