14 Kasım 2013 Perşembe
ELMALI TURTA
MALZEMELER
1 Kg elma
3 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı eritilmiş margarin
1 fincan süt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1/2 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyelim şekeri ilave ederek, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tarçını ilave edelim.
Ayrı bir kaba unu eleyelim. Sıvı yağı, eritilmiş margarini, sütü, kabartma tozunu ekleyip yoğuralım. Hamuru iki eşit parçaya bölelim. Yarısını küçük küçük parçalara ayırarak buzluğa koyalım. Diğer parçasını tepsiye yayalım. Hazırladığımız elma harcını üstüne eşit şekilde dağıtalım.
Buzlukta yarım saat beklettiğimiz diğer hamuru alıp rendeleyelim. Rendelediğimiz hamuru elmaların üstüne eşit dağıtıyoruz. 175 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkarttıktan sonra üstüne pudra şekerini serpiyoruz. Soğuduktan sonra servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder