12 Kasım 2013 Salı
PORTAKALLI KEREVİZ
MALEZEMELER;
3 kereviz
3 patates
1 soğan
2 havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı portakal suyu
1 çorba kaşığı tozşeker
Tuz
Yapılışı:
Kerevizleri soyup dilediğiniz şekilde doğrayın . Kararmaması için limonlu suda bekletin. Patatesleri soyup doğradıktan sonra limonlu suya ekleyin. Soğanları soyun. Havuçları temizleyip doğrayın.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Sırasıyla havuç, patates ve kerevizi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Portakal suyu, şeker ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alın.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder