12 Kasım 2013 Salı

PORTAKALLI KEREVİZ


MALEZEMELER;

3 kereviz
3 patates
1 soğan
2 havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı  portakal suyu
1 çorba kaşığı tozşeker
Tuz


Yapılışı:

Kerevizleri soyup dilediğiniz şekilde doğrayın . Kararmaması için limonlu suda bekletin. Patatesleri soyup doğradıktan sonra  limonlu suya ekleyin. Soğanları soyun. Havuçları temizleyip doğrayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Sırasıyla havuç, patates ve kerevizi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Portakal suyu, şeker ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alın.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder