18 Kasım 2013 Pazartesi

İÇLİ ÇÖREK




MALZEMELER
 
4,5 Su bardağı un
1/2 kibrit kutusu kadar yaş maya
1/4 su bardağı ılık şekerli su
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
 
Çöreğin içi için:
 
4 patates
1 soğan
1 fincan sıvı yağ
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber
 
Çöreğin içinin hazırlanışı:
 
Patatesleri haşlayalım, Rendeleyelim. Soğanı bir fincan sıvı yağda pembeleştirelim. Patatesleri ve incecik kıyılmış maydanozu , tuzu, ve karabiberi ilave edelim.
 
 
Yapılışı:
 
Unun ortasını havuz gibi açalım. Mayayı ılık şekerli su ile kabartıp, unun ortasına dökelim. Yoğurdu ve sıvı yağı da ilave edip, ele yapışmayacak bir hamur elde edelim. Hamuru ılık bir ortamda üzerini örterek mayalandıralım. (mayalanmanın daha çabuk olması için ılık su dolu bir kabın içine hamur kabını oturtalım)  Hamur iki misli kabardığında mayalanma işlemi tamamlanmıştır.  
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak merdane ile yarım santim kalınlığında açalım. Hazırladığımız patatesli içten bir miktar koyalım. Hamurun kenarlarından küçük ve sık pililer yaparak büzdürelim. Patatesli için üzerine kapatalım. (Çöreğin ortası tamamen kapanmasın, bozuk para büyüklüğünde bir açıklık kalsın) Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp oda sıcaklığında 20 dakika bekletelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
 
Afiyet olsun..
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder