10 Kasım 2013 Pazar

BEŞAMEL SOSLU KABAK SANDAL

 
 

 
MALZEMELER
 
2 Ad. kabak
1 çay bardağı bezelye
1 havuç
1 su bardağı süt
4 adet domates
 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yapılışı:
 
Kabaklar ortadan ikiye bölünür, iç kısımları oyularak sıcak suyun içine alınarak 5 dakika pişirilir. Suyu süzülür. Bezelye ve küp küp doğradığımız havuçları kaynatıyoruz.
 
Beşamel sos:
 
 3 kaşık sıvı yağın içine  2 yemek kaşığı unu alıp kavuruyoruz. Üzerine yavaş yavaş 1 bardak sütü karıştırarak ilave ediyoruz. Topaklanmamasına dikkat ediyoruz. İçine daha önce haşladığımız bezelye ve havucu kattıktan sonra, kabakların içine alıyoruz.
Pişireceğimiz borcamın altına rendelediğimiz domates ve biraz sıvı yağ gezdiriyoruz. Üzerine sandallarımızı yerleştirip 175 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. piştikten sonra rendelemiş olduğumuz kaşarları serpiyoruz.
 
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder