10 Kasım 2013 Pazar
PEPEÇURA (Doğu karadeniz tatlısı)
MALZEMELER
1 Kg kokulu siyah üzüm
1 su bardağı şeker (şekerli sevenler yarım bardak daha ilave edebilir)
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 bardak dövülmüş fındık içi
Yapılışı:
Önce üzümler saplarından ayıklanır. Tencereye alınır, üzerine bir bardak su ilave edilerek kaynatılır. Üzümler iyicene yumuşadıktan sonra ocaktan alınır. İnce telli kevgirden çekirdekleri ve kabuklarından ayırarak sadece üzüm suyunu alırız. Diğer tencereye, unu, şekeri nişastayı alıp üzerine üzüm suyunu döküp kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiririz.
Servis tabağına alıp üzerine dövülmüş fındık serperiz. Soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yaparız.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder