24 Kasım 2013 Pazar

AYVA TATLISI

MALZEMELER

2 adet orta boy ayva
1,5 su bardağına yakın su
1 adet çubuk tarçın
2,5 su bardağı toz şeker
ceviz içi
kaymak
 
Yapılışı:
 
Ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyalım, çekirdek yuvasını da olduğu gibi çıkarıp hepsini bir kenarda bekletelim. Çekirdeklerini de pişirirken renk vermesi için kullanacağız. Ayvaları tencereye yerleştirelim, çubuk tarçını, çekirdekleri boş kalan yerlere yerleştirip suyunu ekleyelim ve orta ateşte kaynamaya bırakalım. Su bir taşım kaynadıktan sonra eşit bir şekilde toz şekerini de dökelim ve kapağını kapatıp, en kısık ateşte pişmeye bırakalım. Ben yaklaşık 1 saat 30 dakika pişirdim, sizinki de üç aşağı beş yukarı aynı sürede pişecektir,çünkü rengini ve kıvamını ancak bu sürede alıyor.  
 
Arada şerbetten ayvaların üzerine dökmeyi ihmal etmeyin, ben ayvaları hiç alt üst etmiyorum, yani çevirmiyorum. Kısık ateşte piştiğinden, bu kadar sürede üstü de pişiyor, Pişen ayvaları servis tabağına alıyoruz. Soğuduktan sonra iç kısımları üste gelecek şekilde tabağa alıyoruz. Kaymakları içine yerleştirip, üzerine ceviz içini serpip servis ediyoruz.
 
Afiyet olsun..
 

1 yorum: