MALZEMELER
1/2 çay zeytinyağı
10 adet arpacık soğan,
5 diş sarımsak,
2 orta boy havuç, küp küp doğranmış
3 adet kereviz (orta boy)
2 orta boy patates, küp küp doğranmış
1 limonun suyu
kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı bezelye
5-6 dal kereviz yaprağı
Yapılışı:
Yağı tencereye alıp arpacık soğanları, sarımsakları ve havuçları ilave edin. 5 dakika karıştırarak kendilerini hafif bırakana kadar kavurun.
Kerevizleri, beyaz kısımları ortaya çıkıncaya kadar soyup ikiye bölün. ortalarını bıçak yardımıyla oyarak çukur hale getirin. bunları yıkayıp tencereye ilave edin. bu arada karıştırma işlemine devam edin. patatesleri ve limon suyunu tencereye ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra kerevizlerin hizasına gelecek kadar kaynamış su koyun. kerevizler yumuşayana kadar pişirin. (kereviz piştiyse diğerleri de pişmiştir.) tuzunu ilave edip tencerede soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra servis tabağına önce kerevizleri alın. sonra sebzelerle içlerini doldurun. üzerlerini bezelye ve kereviz yapraklarıyla süsleyin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder