MALZEMELER
300 gr. tavuk but
1 su b. arpa şehriye
1 yemek kaşağı salça
1 su b. arpa şehriye
1 yemek kaşağı salça
1 adet havuç
1 tutam maydanoz
1 limon
tuz
su
1 tutam maydanoz
1 limon
tuz
su
Yapılışı:
Tavuk butları yıkıyoruz ve haşlıyoruz. Tavukları didikliyoruz. Suyunu çorbayı pişirmek için ayırıyoruz. Tencereye az zeytinyağı koyuyoruz, salçayı da ilave ettikten sonra havucu da ilave edip kavuruyoruz. Arpa şehriyeyi ilave ediyoruz. Tavuk suyunu koyarak pişmeye bırakıyoruz.
Biraz sıcak su ilave edip. Pişmesine yakın tavuk etini ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Maydanozu ince doğruyoruz. Servis ederken doğranmış maydanoz serpiyoruz ve limon sıkıyoruz.
Biraz sıcak su ilave edip. Pişmesine yakın tavuk etini ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Maydanozu ince doğruyoruz. Servis ederken doğranmış maydanoz serpiyoruz ve limon sıkıyoruz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder