26 Kasım 2013 Salı

TERBİYELİ KUZU HAŞLAMA







MALZEMELER
 
1 Kg kuzu kol
1 adet patates
1 adet kereviz
1 adet soğan
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tane karabiber 
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1/2 adet limon suyu

Yapılışı:

Kuzu etini doğrayıp tencereye alalım. Üzerine çıkacak kadar su ekleyelim. Soğanı dörte bölelim ve tencereye ekleyelim. Tuzu tane karabiberi ekleyerek kaynamaya bırakalım. 40 dakika kadar haşlandıktan sonra patates, havuç ve kerevizi tencereye ilave edelim. 20 dakika bu şekilde pişirelim.

Bir kasenin içinde yumurta sarısı, un ve limonun suyunu iyice çırpalım. Daha sonra kaynayan yemeğin suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş terbiyeye ekleyelim. Kesilmemesine dikkat edelim. Hazırladığımız terbiyeyi yavaşça yemeğin içine ekleyip, 10 dakika daha pişirdikten sonra servise edebiliriz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder