28 Eylül 2013 Cumartesi

YOĞURTLU KABAK

MALZEMELER:

1 Kg kabak
1 demet dereotu
4 kaşık un
4 kaşık sıvı yağ


YAPILIŞI:

Kabakları küp şeklinde doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su koyuyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Pişmesine yakın dereotunu ince ince kıyıp ilave ediyoruz.
Sıvı yağda unu kavuruyoruz. Kabak içine ilave ediyoruz. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine yoğurt gezdiriyoruz. Arzuya göre yoğurdun içine sarımsakta konulabilir. En üstüne de kızdırılmış yağın içine 1'er tatlı kaşığı nane ve pul biberi koyup. üzerine gezdiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder