MALZEMELER:
150 Gr. Margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 yumurta akı
Alabildiğine un
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
çekirdek içi
YAPILIŞI:
Margarin, sıvı yağ, yoğurt, tuz, sirke karıştırılır. Un ve kabartma tozu ilave edilerek iyicene yoğrulur.
Arzuya göre hamuruna da çekirdek içi konulabilir. Merdane ile 1 cm kalınlığında açılarak. Kalıpla şekillendirilir. Üzerine yumurta sarısı ve çekirdek koyularak. 175 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder