28 Eylül 2013 Cumartesi

ÇEKİRDEKLİ TUZLU KURABİYE

 
 
MALZEMELER:
 
150 Gr. Margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 yumurta akı
Alabildiğine un
 
ÜZERİ İÇİN:
 
1 yumurta sarısı
çekirdek içi
 
YAPILIŞI:
 
Margarin, sıvı yağ, yoğurt, tuz, sirke karıştırılır. Un ve kabartma tozu ilave edilerek iyicene yoğrulur.
Arzuya göre hamuruna da çekirdek içi konulabilir. Merdane ile 1 cm kalınlığında açılarak. Kalıpla şekillendirilir. Üzerine yumurta sarısı ve çekirdek koyularak. 175 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
 
Afiyet olsun..
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder