23 Eylül 2013 Pazartesi

PATLICANLI TAVUKLU PİLAV (MAKLUBE)

Malzemeler;

1 Bütün tavuk
500 gr Patlıcan
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
200 gr tuzlu fıstık veya badem
tuz, karabiber, nane
kızartmış için yağ

Yapılışı:

Önce tavuğumuzu haşlayıp didikliyoruz. Çok ince olmasın
Patlıcanları küp küp doğradıktan sonra, tuzlu sirkeli suda bekletip kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanları kağıt havlu üzerine alıyoruz.

2 su bardağı pirinci sıcak ve tuzlu suyun içinde 15 dakika bekletip süzüyoruz.

Didiklediğimiz tavuklara 1 er tatlı kaşığı karabiber ve kuru nane katıp karıştırıyoruz.
Tencerenin en altına tavukları bastırarak yerleştiriyoruz. Üzerine kızarttığımız patlıcanları eşit şekilde koyuyoruz. En üste sıcak suda beklettiğimiz pirinçleri de  1 er tatlı kaşığı karabiber ve kuru nane ilave edip karıştırıyoruz. Ve patlıcanların üzerine döküyoruz. Tavuğumuzu haşladığımız sudan 4 su bardağı ilave edip pilavımızı pişiriyoruz. Pilavımız piştikten sonra 20 dakika dinlendiriyoruz. Daha sonra servis yapacağımız servis tabağına ters çevirerek tencereden çıkartıyoruz. Üzerine tereyağında kavurduğumuz fıstıkları ilave edip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder