1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 çay bardağı ince bulgur
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
2-3 dal taze soğan
1 adet büyük domates
2 adet közlenmiş kırmızı biber
3 adet sivri biber
2-3 adet salatalık turşusu
Sızma zeytinyağı
Ceviz
Nar ekşisi
Pul biber
Tuz
Yapılışı:
Mercimeği akşamdan ıslatalım. Suyunu süzüp iyicene pişirelim. Piştikten sonra artan suyunu süzelim.
Bulguru sıcak suda bekletelim. Önce yeşillikleri ince ince kıyalım. Diğer tüm malzeme ile karıştırıp, tuzunu, biberini, yağını, nar ekşisini karıştırıp servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder