MALZEMELER:
500 gr ince bulgur
1 demet dereotu
1 su bardağı badem
1 kaşe pancar turşusu
1 kase kornişon turşusu
1 limon
nar ekşisi
zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI:
İnce bulgurun üzerine sıcak su döküp dinlendiriyoruz. Bulgur, suyunu çekip şiştikten sonra ince doğranmış dereotu, kornişon turşusu, iri kırılmış bademi katıyoruz. Salatalık ve pancar turşusunu rendeliyoruz. Nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve limon suyunu katıp karıştırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz.
Ben yufkadan kaseler yaptım. iki kat yufkanın arasına sıvı yağ sürüp, dayanıklı fırın kasesinin içine yerleştirip hafif kızarıncaya kadar fırında tuttum.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder