MALZEMELER
1 Kg kalın pırasa
500 gr kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
5 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı;
Pırasaları 4 parmak genişliğinde önce kesiyoruz. Sonra yarı çapından çizik atıyoruz. Pırasaları tabaka tabaka ayırıyoruz. Yalnız ilk 3 tabakası işimize yarıyor. Diğer kalanları da başka yemekte değerlendiriyoruz. 5 dakika sıcak suda haşlıyoruz.
Diğer taraftan içini hazırlıyoruz. Soğanları küçük doğruyoruz. Sırasıyla kıyma, tuz, karabiber, pul biber ve pirinçle iyicene yoğuruyoruz. Pırasanın içlerine karışımdan koyuyoruz. Yaprak sarması gibi tencereye diziyoruz. 1 Kaşık salçayı 2 su bardağı su ile karıştırıp dolmalarımızın üzerine gezdiriyoruz. Tencerenin en üstüne bir tabak yerleştiriyoruz ki pişerken dolmalarımız dağılmasın diye. yarım saat pişiriyoruz. Arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt yapıp ta servis edilebilir.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder