10 Aralık 2013 Salı

KETEN TOHUMLU ÇEKİRDEKLİ POĞAÇA


 
MALZEMELER
 
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Su bardağı süt
1 yumurta
200 gr beyaz peynir
50 gr  çay bardağı çekirdek içi
2 yemek kaşığı toz keten tohumu 
Alabildiğince un
1 Paket instant (kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
 
Un, maya, tuz, sıvı yağ, keten tohumu, çekirdek içi (bir kısmını üstene serpmek için ayırın),  süt ile birlikte karıştırılır. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ilave edilir. Bir saat sıcak bir ortamda mayalanması için 1 saat bekletilir.  
 
Beyaz peyniri rendeleyelim yumurtanın akını da ilave edelim. Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alarak içine peynir karışımdan koyalım. Yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurtanın sarısı ve ayırdığımız çekirdek içinden serpelim. Yarım saat mayalanması için bekletelim. Önceden 180 derece ısıttığımız fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
 
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder