24 Kasım 2013 Pazar

MIHLAMA (KUYMAK)



 
 
MALZEMELER
2 yemek kaşığı mısır unu
2,5 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı çeçil peyniri
1 su bardağı su,
tuz
 
 
Yapılışı:
 
   Tereyağımızı eritiyoruz. Mısır ununu yağa ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra yavaşça suyu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz ve tuzumuzu da ekleyip karıştırıyoruz. Kıvamı koyu olursa su ekleyebilirsiniz.

    2-3 dakika kadar bu şekilde pişirdikten sonra peynirlerimizi içine atıp erimelerini bekleyelim ve dağılması için karıştıralım. Kısık ateşte pişmeye bırakalım. Birkaç dakika sonra tereyağının mıhlamanın üzerine çıktığını göreceksiniz.5-6 dakika daha karıştırmadan pişirin ve ocaktan alın. Sıcak sıcak servis edin soğursa katılaşır lezzeti kalmaz. Sadece çıtır çıtır taze bir ekmek ve ayran, harika geleneksel bir lezzet..
 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder