MALZEMELER
500 gr ıspanak
1 soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
tuz, karabiber, pul biber
İç malzemesi:
200 gr labne peyniri
4-5 dal dere otu
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 çay bardağı haşlanmış mısır
4-5 adet kornişon turşu (uzunlamasına kesilmiş)
1 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Ispanakları haşlayıp suyunu süzelim. Blender ile püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Küçük küçük doğradığımız soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve soğuması için bekletiyoruz.
Yumurtanın beyazı ve sarılarını ayırıyoruz. Sarılarını ıspanak püresinin üzerine ekleyip karıştırıyoruz. Un, tuz, baharat ve kavrulmuş soğanları da ekleyip çırpıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir fiske tuz ile mikser ile kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz. sönmemesine dikkat ediyoruz. Ispanaklı karışıma ilave edip yavaşça karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı yağlı kağıt serdiğimiz cam tepsiye döküp düzgünce yayıyoruz. Önceden 170 derece ısıttığımız fırında pişirip ılıyınca yağlı kağıt ile birlikte rulo yapıp soğumasını bekleyelim. Labne'ye kıyılmış dereotu, sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz. Soğumuş olan ruloyu açın ve arasına labne'li karışımı düzgünce yayın üzerine dilimlenmiş közlenmiş biberleri ve kornişonları dizip, mısır tanelerini serpin. Rulo şeklinde sarıp bir süre dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder