MALZEMELER
2 Adet büyük boy soğan
5 yemek kaşığı un
1/2 su bardağından 1 parmak fazla su
1/2 paket kabartma tozu
1çay kaşığı tuz
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Soğanları yarım cm lik halkalar halinde kesiyoruz. İç içe çıkartıyoruz. Unu, suyu ve kabartma tozunu karıştırıp bulamaç yapıyoruz. Halka soğanlarımızı önce bulamaçça batırıyoruz sonra kızgın yağda kızartıyoruz. Yine fazla yağlarını alması için önce kağıt havlu üzerinde bekletiyoruz. Yeşilliklerle servis yapıyoruz. İstenirse yanına sarımsaklı yoğurtta konulabilir.
Yalnız halkaları sıcakken servis yapın soğumaya başladığında gevrekliği gidiyor.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder